TENIS

Mjehur umjesto karantina na Australijan openu

Оrganizatori Australijan opena planiraju da pred turnir naredne godine ustanove dvonedјeljni mјehur za igrače umјestro hotelskog karantina, na koji su se mnogi žalili ove godine.

Igrači, treneri i zvaničnici morali su da provedu 14 dana u hotelskom karantinu po dolasku u Australiju – većini je dozvoljeno da pet sati dnevno treniraju na zatvorenim terenima, a drugi (njih približno 70 igrača), koji nisu imali sreće i nalazili su se u avionima s nekim osobama pozitivnim na virus korona, određen je strogi karantin u hotelu, bez mogućnosti izlaska.

– Ima još mnogo vremena, ali u ovom trenutku planiramo dvonedeljni mјehur, u okviru kojeg će igrači moći slobodno da se kreću između hotela i terena. Oni su zaštićeni među sobom, a zaštićena je i zajednica. Poslијe te dvije sedmice, izlaze iz mjehura i takmiče se na Australijan openu pred publikom – rekao je direktor turnira Kreg Tajli.

S obzirom na to da se situacija mijenja, još nije poznato koliko će publike biti u Melburn parku, ali plan je da se turnir održi u uobičajenom januarskom terminu.

Australija ima načelni plan da počne polako da otvara zemlju kada se 70 posto odrasle populacije vakciniše, a Tajli se nada da će do 80 posto vakcinisanih doći u novembru.

– To bi nam sigurno pomoglo u organizaciji turnira – zaključuje direktor Australijan opena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Betkick
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button