FUDBAL

Šerif stigao u Ligu šampiona: Moldavci napravili čudo

Šerif je u Moldaviji napravio ogromno iznenađenje pobijedivši Dinamo sa čak 3:0, odolio je i u Zagrebu i biće član elitnog evropskog fudbalskog društva.

Važan korak ka LŠ napravili su u kolu prije plej-ofa, kada su u dvomeču bili bolji od Crvene zvezde sa ukupnim rezultatom 2:1.

U Zagrebu je Dinamo dočekao Šerif sa nadom da će moći da kreira dramu i potencijalno napravi veliki preokret, ali se to nije dogodilo.

Šerif je već u 4. minutu imao veliku šansu, ali je Til bio neprecizan i Dinamo je mogao da odahne, pa su preko Čopa u 11. minutu i oni zaprijetili i to je bila najbolja šansa koju domaćin napravio na utakmici.

Na kraju, meč je završen rezultatom 0:0 i Šerif se plasirao u Ligu šampiona.

I Salcburg je u Ligi šampiona, pošto je pobijedio Brondbi sa 2:1 i u Austriji. Isti rezultat bio je i u prvom meču.

Austrijanci su poveli preko Šeška već u 4. minutu, da bi Aronson u 10. povisio na 2:0. Brondbi je poraz uspio samo da ublaži golom Maksa u 62. minutu.

I fudbaleri Šahtjora su se domogli Lige šampiona, pošto su u dvomeču izbacili Monako sa 3:2, poslije produžetaka u revanšu!

Ukrajinci su u prvom meču pobijedili sa 1:0, da bi u revanšu u Ukrajini poslije 90 minuta na semaforu stajalo 2:1 za Monako i otišlo se u produžetak.

Visam Ben Jeder je posao obavio u prvom poluvremenu, pošto je bio strijelac oba gola za Monako. Prvi je postigao već u 18. minutu, a drugi u 29. Na 2:1 je smanjio Marlos u 74. minutu i uveo meč u produšetak.

U 114. minutu je autogol Rubena Agilara odlučio pitanje pobjednika i pogurao Šahtjor ka Ligi šampiona. Monako je na ovom meču bio bez Strahinje Pavlovića, koji zbog povrede nije bio u protokolu.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button