GRAND SLAMTENIS

Novak: Nikog ne ubeđujem da me voli

Novak Đoković maksimalno spreman ulazi u posljednji grend slem turnir sezone na US Openu.

Najbolji svjetski teniser je u intervjuu za Njujork tajms otkrio neka interesantna razmišljanja o svom životu.

Bilo je i neobičnih pitanja, poput onog šta bi volio da mu piše na nadgrobnom spomeniku!

Ni tu se Novak nije ustručavao da odgovori, ma koliko da mu je bilo neprijatno.

– Za 99 odsto ljudi na planeti ako ih pitate šta im je najvažnija stvar u životu, reći će da su to porodica, ljubav, zdravlje i sreća. Na ove četiri stvari ja bih dodao i to da želim da budem najbolji otac i suprug. Želeo bih da ostanem zapamćen i kao ličnost koja je davala i koja je brinula za druge i koja je ostavila trag u svetu koji je inspirisao druge da žive punim plućima. To je za mene definicija kako bih voleo da gledaju na mene kada se približim kraju života – rekao je Novak.

Upitan je da li volio da mu na nadgrobnom spomeniku stoji natpis „Ovde počiva Gren Slem šampion“, Novak je jasno odgovorio.

– Ne, ne, ne. Kada bi neko došao da me poseti, ne bih voleo da ga sačeka natpis o tome da sam ja bio najbolji i najuspešniji teniser u istoriji. Naravno, to je veoma važan deo života i nešto čemu sam posvećen. Ali, ako bih morao da stavim stvari na skalu i da odredim prioritete, to ne bi bio težak izbor.

Žreb u Njujorku je obavljen tokom dana i poslije svega jasno je da ga ne čeka nimalo lak posao na putu do kalendarskog slema.

Međutim, Novak je svjestan šta ga očekuje do polovine septembra u Njujorku.

– Shvatio sam da ljudima umeju da budu nelagodne moje stalne promene kao igrača i kao osobe. Ali, na to sam zapravo ponosan, šta je život ako ne evolucija? Uvek pokušavamo da shvatimo sebe na jednom dubljem nivou. Kao profesionalni igrač, prepušten sam samom sebi tamo na terenu gde moram da se nosim sa svojim demonima. Dakle, ako polomim reket ili vičem i psujem, nemojte misliti da je to nešto što sam nameravao da uradim pre meča i da sam ponosan na to. Apsolutno ne. Tačnije, to su stvari kojih se stidim. Ipak, ne plašim se da kažem: Vidite, i ja imam mane. Napravio sam grešku i verovatnu ću tu grešku nekad i ponoviti – kaže Đoković.

Dodao je da i pored ogromnog iskustva nekada ne uspijeva da kontroliše emocije.

– Neko će reći, imaš toliko godina na terenu, mudriji si, pametniji, iskusniji, trebalo bi da znaš kako da se ponašaš i pošalješ pravu poruku mladima. I to je tačno. Sto odsto sam saglasan sa time. Ipak, nije uvek moguće da budem takav, ne uspevam uvek da se uzdržim – priznao je broj jedan.

Mnogo se priča i o tome kako Novak teži ka tome da bude voljen od strane publike, ali on je otklonio sve dileme i po tom pitanju.

– Nisam dobar u tome da ubedim druge da im se dopadnem. Neko će reći kako se trudim mnogo da bude tako, da budem voljen. Nije tako. Ja sam samo čovek koji prolazi kroz različite nivoe i intenzitete emocija kada sam na terenu. Reč je samo o igri kada sam na terenu i kada tražim put da pobedim. Ako me pitate da li volim da igram u neprijatnoj atmosferi, reći ću naravno ne, ne volim. Želeo bih da imam podršku sve vreme. Neću ubeđivati ljude da me vole. Uvek ću biti ono što jesam – zaključio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button