BIHRUKOMET

Visočka Bosna prvi rival Sloge na memorijalu “Edhem Sirćo”

Rukometaši dobojske Sloge od danas do nedjelje učestvovaće na Memorijalnom turniru “Edhem Sirćo” u Visokom, a prvi rival im je upravo domaćin (petak, 19:15 časova).

Turnir je zbog pogoršane epidemiološke situacije i otkazivanja dolaska ekipa iz Italije i Slovenije promijenio format, ali će svi učesnici, a to su pored domaćina i Dobojlja sarajevska Bosna i Izviđač, imati po tri jake provjere. Trener Sloge Dejan Vasilić kaže da će ekipa pokušati da nadogradi sve dobro urađenona TV turniru u Doboju, te ispravi uočene greške.

– Najbitnije je da su se oporavili Borisav Stanković i Božidar Leković koji su imali problema sa stomačnim virusom, pa nisu igrali ni u posljednjim mečevima na turniru. Imaćemo tri meča i nadam se dobrim partijama. Prije nastupa u Evropi i dvomeča sa Viljandijem igraćemo finalni turnir Kupa RS idućeg vikenda, pa se nadam da ćemo spremni dočekati novvu sezonu – rekao je Vasilić.

Raspored na turniru, petak: Bosna Sarajevo – Izviđač (16:30), Bosna Visoko – Sloga (19:15). Subota: Sloga – Bosna Sarajevo (16:30), Bosna Visoko – Izviđač (19). Nedjelja: Izviđač – Sloga (10), Bosna Visoko – Bosna Sarajevo (12). U 13:30 je planirano proglašenje pobjednika.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button