TENIS

Mladi Danac kupi iskustva od svih, pa čak i Kirjosa

Prvi protivnik Novaka Đokovića na predstojećem US openu biće kvalifikant iz Danske, Holger Rune. Biće ovo prvi duel dva tenisera ikada, ali ne i prvi susret.

Naime, njih dvojica trenirala su zajedno ovog proljeća u Monte Karlu, kada su zajedno pravili sjajnu atmosferu u kompleksu.

Novak i Helger su veliki prijatelji, iako ih dijeli više od jedne decenije. Danac se ugleda na Đokovića u svakom smislu, a otkrio je i ko su mu još uzori u svetu današnjeg tenisa.

– Zapravo imam dosta idola. Stalno dodajem nekog novog na svoju listu. Oni standardni su Rafael Nadal i Rodžer Federer, zbog stila igre i borbe. Novak Đoković je tu zbog svoje odlučnosti, mladi igrači poput Medvedeva, Rubljova, Cicipasa i Ože-Alijasima mi se sviđaju zbog entuzijazma koji pokazuju. Od svakoga možete da naučite nešto novo. Lako mi je da se inspirišem i često razmišljam o drugima tokom svojih susreta. Mogu da kažem sebi da se borim kao Rafa ili da izluđujem protivnike kao Medvedev sa svojom defanzivnom igrom – podvukao je Danac.

Ono što je zanimljivo jeste da je Rune jednom zatražio savjet i od “ozloglašenog” Nika Kirjosa, koji je poznat po svom nezgodnom temperamentu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button