FORMULA

Ni “t” od trkanja u Belgiji, Ferstapen najzadovoljniji polovinom bodova

Vozač Red Bula Maks Ferstapen klasifikovan je kao pobjednik trke za Veliku nagradu Belgije, 12. trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1, iako je ona trajala tri kruga iza bezbjednosnog vozila zbog ekstremno loših vremenskih uslova na stazi “Spa Frankoršam”.

To ujedno znači da će prva desetorica dobiti polovinu predviđenih bodova, pošto nije odvozano 75 odsto trke. Vremenske neprilike dovele su do toga da do prave trke i ne dođe, pošto su uslovi na stazi bili nemogući za vožnju. Poslije prvobitnog odlaganja, poslije dva kruga za zagrijavanje na stazi je istaknuta crvena zastavica, da bi trka krenula iza bezbjednosnog vozila tri sata i 15 minuta poslije predviđenog termina, ali je potrajala samo tri kruga. To je po pravilima bilo dovoljno da rezultati budu važeći, iako poredak nije promijenjen u odnosu na startni, ali će prva desetorica dobiti polovinu predviđenih bodova.

Na taj način, Ferstapen je upisao šestu pobjedu ove sezone, a 16. u karijeri, ispred Džordža Rasela u Vilijamsu, koji je ostvario najbolji rezultat karijere, a takođe svom timu donoo prvi podijum od Velike nagrade Azerbejdžana 2017. Na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao se branilac titule Luis Hamilton.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: lawn mushrooms
  2. Povratni ping: uniccshop.bazar
  3. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button