BIHRUKOMET

“Osice” ispustile pobjedu, Jagodini trofej Svesrpskog kupa

Rukometašice Borca nisu uspjele da osvoje trofej na Svesrpskom kupu iako su tokom svih 60 minuta kontrolisale rezultat protiv domaćina Jagodine. U jednom trenutku vodile su sa 25:20, ali ni to nije bilo dovoljno.

Ipak, šampion Srbije je u posljednijim sekundama meča uspio da stigne do izjednačenja – (28:28), a onda je u produžecima slomio otpor Banjalučanki i slavio sa 33:30. 

Djevojke iz Jagodine imale su više snage i čini se da je to osnovni uzrok njihovog preokreta, pa će ostati upisano da su prve u istoriji osvojile ovo takmičenje. Sijenku na dva sjajna dana rukometa u dvorani “Jassa” bacila je povreda beka “osica” Lane Lončar koja je poslije jednog duela u produžetku ostala da leži na parketu, pa ju je ljekarska ekipa iz predostrožnosti iznijela na nosilima. Inače, ona je uz Anđelu Stojanović bila najefikasniji akter finala jer su postigle po deset golova.

Treće mjesto osvojile su rukometašice Naise koje su bile bolje od Mire sa ubedljivih 37:14.

Najefikasnije u timu kojeg trenira Živojin Maksić bile su kapiten Olivera Nikolić i Sanja Stamenković koje su postigle po sedam golova, dok je Anastasija Nedeljković imala 14 odbrana. U podmlađenom sastavu Dragica Gligorević je postigla četiri, Milica Bilbija i Vanja Maksimović dale su po tri gola. Treba spomenuti da su na golu Mire sjajne bile golmani Bogdana Sekulić i kapiten Marija Gligorević koje su meč završile sa po 11 odbrana.

U pravo je Sekulićeva proglašena za najboljeg golmana turnira, dok je Aneta Adžić iz Jagodine najbolji igrač turnira.

Cjelokupan turnir poslužio je i daljem jačanju veza između rukometnih saveza Srbije i Republike Srpske, čije je čelnike ugostio i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović

– Drago mi je što ste u našoj sredini i nadam se ovdje kod nas ugodno osjećate. Vama koji vidite Rukometni savez Srbije, odnosno Republike Srpske želim da uspješno sarađujete, a Vama rukometašicama dosta dobrih rezultata u periodu koji dolazi – rekao je između ostalog gradonačelnik Jagodine.

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske zahvalio se gradonačelniku Ratku Stevanoviću na srdačnoj dobrodošlici i pozvao ga da dođe u Banjaluku. Prvom čovjeku Jagodine zahvalio se i predsjednik ŽRK Mira Aleksandar Drljača i prenio mu pozdrave od gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića sa željom da se dvije delegacije sastanu u dogledno vrijeme.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: z strain mushroom info
  2. Povratni ping: chocolate mushrooms bars
Back to top button