KOŠARKAREGION

Simon: Treba biti objektivan, nemamo šta da tražimo protiv Srbije

Hrvatski  košarkaš Krunoslav Simon govorio je o stanju i problemima u tamošnjoj košarci. Pored poraza na Evrobasketu 2015, on se, takođe, prisjetio i poraza te reprezentacije od Srbije u četvrtfinalu na Olimpijskim igrama u Riju.

– Otišli smo 2016. godine u Rio. U grupi smo bili prvi. Izgubimo od Srbije. Kada pogledaš sastav Srbije, mi nemamo šta da tražimo sa njima. Treba biti objektivan. Imali smo taj meč na jedan šut. Kada bi stavio na papir ko je igrao za nas, ko za njih, to nema veze s vezom. Mi samo nismo objektivni – rekao je Simon u podkastu “Inkubator” i dodao:

– Tako je kad igraju naši. Igraju Hrvati, ako izgube, oni se ne bore. Ne priča se da su protivnici jači, bolji, igraju bolje fudbal, rukomet, imaju bolje igrače i slično. Ne, odmah je katastrofa, pričaju da Hrvati igraju samo za klubove koji ih plaćaju. To su ljudi koji gledaju sport tih sat vremena i onda ne razmišljaju o sportu nedelju dana.

On je još jednom upredio Hrvatsku sa Srbijom.

– Nemaš igrače tog ranga. Oni imaju MVP-ja NBA lige (Nikola Jokić), Evrolige (Vasilije Micić) i Evrokupa (Miloš Teodosić) i ne plasiraju se na Olimpijske igre. Oni imaju igrače koji su top, top, top. Mi nemamo ni blizu. Očekujemo da bismo mogli da igramo sa njima, zašto mi to očekujemo? Pet sati bi trebalo samo o tome da pričamo – istakao je član turskog Efesa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button