EVROPSKE LIGEFUDBAL

Banjalučanin napustio Zvezdu i otišao kod Sadika

Dosadašnji štoper Crvene zvezde Srđan Babić napustio je Beograd i otisnuo se na pozajmicu u Almeriju, koja će imati mogućnost da ga otkupi sljedećeg ljeta.

Babić je i prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Famalikau, ali se na kraju takmičarske godine vratio u redove šampiona Srbije i potpisao novi ugovor. Zaigrao je na tri utakmice ove sezone, međutim, bilo je jasno da ga Dejan Stanković ne vidi u svojim planovima pošto su neprikosnoveni postali Aleksandar Dragović i Miloš Degenek, a šansu prije njega dobijao i Radovan Pankov.

Poslije tri kola španske Segunde Almerija je na petom mjestu sa šest bodova, a najbolji strijelac tima je nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik. U slučaju da odigra više od 40 posto utakmica, a Almerija se plasira u Primeru, klub iz Andaluzije će imati obavetu da otkupi Srđana Babića. I to za 1.100.000 evra. Zvezda je sada dobila 100.000 evra.

Srđan Babić je rođen 22. aprila 1996. godine u Banjaluci, a za Crvenu zvezdu je odigrao ukupno 82 meča uz sedam postignutih golova. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a bio je i važan član ekipe koja je osvojila Svjetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina na Novom Zelandu. U karijeri je još nastupao za Vojvodinu, Real Sosijedad, Reus Deportivo i pomenuti Famalikao.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button