FORMULA

Hamilton: Ovo je farsa, vratite novac navijačima

Vozač Mercedesa Luis Hamilton nije bio adovoljan odlukama koje su u nedjelju donijete na stazi “Spa Frankoršam”.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen klasifikovan je kao pobjednik trke za Veliku nagradu Belgije, iako se ona vozila samo tri kruga iza bezbjednosnog vozila zbog ekstremno loših vremenskih uslova.

Trka je počela tri sata i 15 minuta poslije predviđenog termina, a poredak nije bio promijenjen u odnosu na startni, pa su prva desetorica dobila polovinu predviđenih bodova.

– Ovo je bila farsa. Jedini koji su izgubili su navijači, koji su dali dosta novca kako bi nas gledali kako se trkamo. Naravno da ne možete da utičete na vremenske uslove, ali imamo vrhunsku opremu koja nam govori šta se dešava i bilo je jasno da kiša neće prestati. Poslali su nas na stazu iz samo jednog razloga. Vozili smo dva kruga iza bezbjednosog vozila, nije postojala mogućnost da se popravi pozicija i pruži zabava navijačima – to nije trka. Trebalo je da prekinemo i da se navijačima vrati novac – napisao je Hamilton na društvenim mrežama.

Prethodno je svoje nezadovoljstvo iskazao u razgovoru sa medijima.

– Novac je razlog svemu. Dakle, svi će dobiti svoj novac, osim navijača koji nisu vidjeli ono za šta su dali pare – rekao je Luis.

Ovogodišnji šampionat se nastavlja već narednog vikenda trkom za Veliku nagradu Holandije, koja se vraća u kalendar prvi put poslije 1985. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Fysio Dinxperlo
Back to top button