TENIS

Martin prvi nosilac, sve spremno i za noćni spektakl na čelendžeru Srpska open

Slovak Andrej Martin biće prvi nosilac na ATP čelendžeru Srpska open koji se igra od 6. do 12. septembra u Banjaluci.

Martin je trenutno 118. igrač svijeta, najbolji renking bio mu je 93- mjesto a igrao je i jedno finale na ATPA turu, koje je izgubio od Fabija Fonjinija u Zagrebu. Ipak, većinu karijere proveo je na čelendžerima na kojima je imao dosta uspjeha jer je osvojio čak 22 titule.  

Izvršni direktor turnira Aleksandar Bolić koji je sportski direktor Teniskog saveza Srbije kaže da da je za tenis izuzetno važno što se turnir u Banjaluci ponovo održava.

– Ovdje dolazim već 20 godina, imao sam priliku da učestvujem u izgradnji ovog terena, bio sam tu kada su se postavili temelji izgradnje Nacionalnog teniskog centra, bio sam i na otvaranju i jako mi je drago da će se ovaj teren staviti u funkciju ove godine. Rekao sam i tada da sam ljubumoran na Teniski savez Republike Srpske jer Srbija još uvek nema ovakav objekat.  Čelendžer u Banjaluci će se pridružiti malom broju čelendžera na kojima se igraju i noćni mečevi – rekao je Bolić.

Iako nema igrača koji su među 100 najboljih, u kosturu ima dosta zanimljivih tenisera.

– Martin je igrao 2018. godine u Banjaluci i tada osvojio dubl.  Imamo i 139. igrača Huana Martina Serundola, a treći nosilac je Tomas Martin Ečeveri iz Argentine (142).  Tu je i Sumit Nagal, Indijac koji je naš finalista, Maksimilijan Marterer je trenutzno 210. igrač na ATP listi, a slavio je u Banjaluci pre četiri godine. Prijavljen je i Robin Hase, a zanimljivo je da se prijavio i Tomaš Beluči, ali kao 325. igrač nije u glavnom žrijebu – rekla je menadžer turnira Lana Popović.

Vlada Republike Srpske i ove godine je podržava organizaciju čelendžera Srpska open, a generalni pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 코인
Back to top button