ODBOJKA

Rašićeva poručuje “Francuskinje igraju dobro, a mi moramo još bolje”

Ženska seniorska reprezentacija Srbije upisala je u nedjelju maksimalnu pobjedu u meču protiv Mađarske i plasirala se u četvrtfinale 32. EP, gdje će joj u srijedu od 20 časova rival biti selekcija Francuske.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije upisala je u nedjelju maksimalnu pobjedu u meču protiv Mađarske i plasirala se u četvrtfinale 32. EP, gdje će joj u srijedu od 20 časova rival biti selekcija Francuske.

– Ovo je bila, ne mogu reći laka utakmica, ali sigurno važna protiv objektivno slabijeg rivala i drago mi je što smo je dobile maksimalnim rezultatom. Nisu one uopšte loša ekipa, ali igrali smo na našem nivou, imali smo dobru hemiju, dobru energiju i to smo pokazali, što je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu – rekla je Sara Carić.

Carićeva smatra da se dobro snalazi na novoj poziciji primača servisa.

– Obzirom da mi je to bila primarna pozicija, do pre par godina, polako se vraćam u taj ritam. Na treninzima sam primač, borim se sa prijemom, ali ide na bolje – kaže Sara, koja će i naredne sezone igrati u dresu TENT.

O meču sa Francuskinjama, 20-godišnja Carićeva kaže:

– Biće to jaka utakmica. Naravno, mi se pitamo ako odigramo najbolje što umemo, plasiraćemo se u polufinale. Imaju jako dobre krajnje napadače, igraju lepo, a mi moramo da im odgovorimo kvalitetnom odbranom i čvrstim blokom. Ako uspemo na taj način da ih zaustavimo, pobeda će biti naša – dodala je.

Iskusna Milena Rašić (31) je protiv Mađarske odigrala 266. zvanični meč u dresu seniorske selekcije Srbije. Na svom šestom Evropskom prvenstvu juri četvrtu medalju, treću zlatnu.

– Francuskinje igraju dobro, namučile su sve protivnike na ovom turniru i raste im forma. Odigraće protiv nas sigurno bolje, nego što je to bilo u grupnoj fazi, a mi moramo da se podsetimo tog meča, pogledamo šta smo sve dobro uradile i da probamo to da ponovimo – rekla je.

Za Rašićevu je glasilo pitanje „koliko je teško igrati na svaka dva-tri dana“?

– Nama jeste. Meni lično više prija da igramo u ritmu dan za danom, nego da čekamo tri dana, kakav je bio slučaj od poslednjeg meča u grupi do ovog susreta osmine finala – zaključila je.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: heckler and koch pistols
Back to top button