NEKATEGORISANOODBOJKA

Terzić: Ne bi trebalo da imamo problema u četvrtfinalu

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić iznio je prve utiske poslije pobjede nad Mađarskom i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Srbija je lako sa 3-0 savladala Mađarsku i plasirala se u četvrtfinale.

Terzić je rekao da ne smije da se ispada iz ritma.

– Moja uloga jeste da im objašnjavam koliko je to opasno i da ispadanje iz ritma može da bude pogubno za naredne utakmice. Njihovo je da rade ono što misle da treba. Vidjećemo kako će ići do kraja – rekao je Terzić novinarima.

Protivnik u četvrtfinalu biće Francuska, koju je Srbija već jednom savladala na šampionatu.

– Francuska je, po mom mišljenju, sigurno najprijatnije iznenađenje na ovom Evropskom prvenstvu. Ne zbog rezultata, već zbog načina na koji igraju i ekipe koju imaju. Vidi se da ekipu spremaju za Olimpijske igre u Parizu. Mlada su i vrlo perspektivna ekipa. Još uvek ne mogu da se nose sa vrhunskim reprezentacijama, jer nemaju iskustvo. Ne bi trebalo da imamo problema da pobedimo tu utakmicu, ali mogli bismo da napravimo spektakl – rekao je Terzić.

Srska odbojkašica Tijana Bošković rekla je da je razlika u kvalitetu protiv Mađarske bila i više nego očigledna, ali da su se trudile da odigraju što bolju utakmicu.

– Nadam se da ćemo biti još bolje u četvrtfinalu. Predstojeće utakmice su najvažnije na turniru – izjavila je Bošković. (B92

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button