FUDBAL

Vlahović jedva čeka debi pred navijačima Srbije

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović očekuje teške utakmice protiv Luksmeburga i Republike Irske, a istakao je da jedva čeka da zaigra pred domaćim navijačima.

„Orlove“ prvog dana septembra očekuje prijateljski meč protiv Katara, a potom kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Luksemburga u Beogradu (4. septembar) i Republike Irske u Dablinu (7. septembar).

– Sigurno da je najveća čast i odgovornost biti sa reprezentacijom i trenirati sa ovim igračima i stručnim štabom. Moramo da damo sve od sebe, pa ćemo videti šta i kako – rekao je Vlahović.

Na pitanje koliko će biti važan rezultat meča protiv Katara, srpski napadač je odgovorio:

– Atmosfera se u svim ekipama zasniva na pobedama. Pobeda nad Katarom bi bila lepa uvertira za kvalifikacione utakmice koje su od krucijalnog značaja.

Utakmici sa Luksemburgom na stadionu ‘Rajko Mitić’ moći će da prisustvuju navijači.

– Biće to prvi put da igram sa reprezentacijom pred publikom. Mislim da će biti najbolji osećaj na svetu. Zvuči kao kliše, ali svakome je prva želja da zaigra za nacionalni tim pred punim stadionom. Biće to ostvarenje sna za mene. Jedva čekam – rekao je Vlahović.

Istakao je da neće biti lako ni protiv Luksemburga ni protiv Irske:

– Svi igraju fudbal, nema lakih ili teških utakmica. Obe će biti teške, ali na nama je da ih pripremimo na najbolji način. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Idemo korak po korak do našeg cilja, a to je Svetsko prvenstvo.

Srbija je u prethodne tri utakmice zabilježila dvije pobjede i remi, te ima isti učinak kao i Portugalija. Na pitanje da li igrače plaši što su očekivanja javnosti porasla posle dobrog starta, Dušan je rekao:

– Nema straha, nikada ga je nije ni bilo. Niti treba da ga bude. Treba da radimo kao do sada, da slušamo selektora i uveren sam da možemo do našeg cilja. Svi zajedno, ujedinjeni uz pomoć nacije.

Nada se mladi napadač da će nastaviti sa golgeterskim učinkom, ali ističe da mu je važnija pobjeda tima.

– Prva misao mi je da ekipa pobedi. Nebitno je ko će dati gol kada igra reprezentacija i ko će doprineti pobedi u tom momentu. Jedina stvar koja se računa je ekipa. Svi imamo zajednički cilj i stremimo ka tome. Moramo da ostanemo ujedinjeni. Naravno da bih voleo da nastavim niz, to je normalno, ali bitna je samo ekipa – rekao je napadač Fjorentine.

Upitan očekuje li da se nađe u postavi, uz Aleksandra Mitrovića, 21-godišnjak je odgovorio:

– Svi žele da igraju i san svih je da igraju za reprezentaciju. Na meni je da vredno radim, treniram i nametnem se selektoru. Biće kako on kaže.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: HoyleCohen
Back to top button