GRAND SLAMTENIS

Mari: To što Cicipas radi je glupost i on to zna

Endi Mari je bio vidno nezadovoljan poslije poraza na startu Us Opena od Stefanosa Cicipasa.

Igrao je zaista dobro, ali je poslije 4 sata i 44 minuta ipak morao da položi oružje.

Cicipas je slavio sa 2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4.

Naravno, tema na konferenciji za medije Britanca bilo je Cicipasovo dugo zadržavanje u toaletu.

– Ne radi se o izlasku sa terena. Već o vremenu koje tamo provede. Pričao sam sa svojim timom o tome prije meča i očekivao sam to, rečeno mi je da se pripremim ako stvari ne budu išle kako je želio. Pokušao sam. Ipak, ne možete da utičete na to da vas tako nešto ne pogodi. Kad igrate tako brutalan meč, i kad stanete sedam, osam minuta, ohladite se. Možete mentalno da se spremate za to koliko hoćete, ali vas uvijek poremeti kada sve predugo traje, i naročito ako je to više puta tokom meča – kaže Mari.

Britanac je nastavio da sipa optužbe.

– Medicinski je uzeo kada sam osvojio treći set. I u četvrtom setu kada sam imao 0:30, izabrao je da ode, ne znam je li mijenjao reket ili nešto drugo. Ne može biti slučajnost da se to dešava baš tada. Ne mislim da je imao neki problem. Meč je poslije toga trajao još nekih dva sata. Bio je u redu, dobro se kretao. Razočaravajuće je jer imam utisak da je sve to uticalo na meč. Ne kažem da bih dobio meč, ali su te pauze svakako imale uticaja.

Na pitanje da li misli da bi zvaničnici turnira trebalo da reaguju, Mari je rekao da je svjestan kakva su pravila.

– Mislim da ne mogu ništa da urade, pravila su jasna. Ja sam u ATP Savjetu igrača i o tome često pričamo, o promjeni tih pravila, da se učini da se pravila mnogo teže zaobilaze. Ima sugestija da recimo ako uzmete medicinski tajm-aut pred moj servis, time predajete gem. Ja bih recimo počeo set sa 1:0. Ima raznih sugestija. Da li mislite da je ovo normalno? Da li nešto treba mijenjati, da li je potpuno u redu? – zapitao se Mari.

On kaže da je Cicipas uzeo predugu pauzu.

– To je moj osjećaj. Ako svi ostali misle da je to u redu i da tu nema problema, možda sam je jedini koji razmišlja nerezonski. Ipak, mislim da je to glupost. I on to dobro zna.

Mari nije optužio Cicipasa za koučing, kao što je Zverev uradio u Sinsinatiju.

– Ne mislim da je to, nemam ideju da je tako nešto slučaj. Ne optužujem ga za to. On zna, kao i ostali igrači, sa timom sam pričao o tome prije meča, znali smo da to dolazi, ali opet, neko će reći da nije trebalo da me to poremeti. Ipak, teško je kad igrate brutalan meč u ovakvim uslovima. Fizički ne možete da spriječite da utiče na vas, mentalno da, ali fizički ne – poručio je Mari.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button