FUDBAL

Piksi na teren šalje jednog debitanta

Selektor Srbije Dragan Stojković otkrio je da će jedan od dvojice debitanata Mile Svilar ili Veljko Birmančević biti starter u sutrašnjoj prijateljskoj utakmici sa Katarom.

To će biti samo priprema za duele protiv Luksemburga u Beogradu (4. septembra) i Republike Irske u Dablinu (7. septembra).

– Mi volimo da igramo napadački i ne vidim razlog zašto ne bismo nastavili u tom stilu. I tako će biti i protiv Katara sutra. Mislim da će tim biti kombinovan, a razlog su utakmice koje imamo protiv Luksemburga i Irske koje su od velikog značaja za nas. Naravno, i protiv Katara očekujemo da odigramo dobar meč, ulazimo sa velikom motivacijom i respektom za protivnika. Ali to je utakmica koja ide u grupu prijateljskih i rezultat se neće računati – počeo je Stojković.

Koliko ste upoznati sa Katarom?

– Dovoljno da imam jednu jasniju sliku. Znam u kom sistemu igraju, ne znam imena, ali znam brojeve i dovoljno sam ih upoznao, doduše preko videa. Ali ne želim da se previše fokusiram na Katar, već na svoj tim i tako se uvek ponašam, bez obzira ko je protivnik – rekao je Stojković.

Može li eventualna pobjeda protiv Katara da utiče na veći broj navijača u subotu protiv Luksemburga?

– Rezultat protiv Katara apsolutno ne znači ništa što se tiče posete protiv Luksemburga. I ako pobedimo, ili izgubimo od Katara, očekujemo veliku posetu u subotu. Ne obraćajte pažnju na rezultat, uživajte u tih 90 minuta – naglasio je Stojković.

Marko Grujić, Marko Peković i Uroš Spajić napustili su kamp reprezentacije zbog povreda.

– Dobro igraju, nema povređenih osim pomenute trojice. Igrači na koje javnost više gleda daju golove, kao što su Mitrović i Vlahović. Ali njihove forme u klubovima me ne zanimaju previše, nego me zanima da njihova forma bude u piku kada igraju za Srbiju. Ali ako su igrači već na spisku nacionalnog tima, to znači da je njihova forma zadovoljavajuća i zato sam ih pozvao na spisak”.

Hoće li javnost videti na terenu debitante Mileta Svilara i Veljka Birmančevića protiv Katara?

– Jedan od njih dvojice će startovati – ali nije precizirao koga je uvrstio u prvih 11.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: lsd blotter image,
Back to top button