FUDBALREGION

POSAO PRI KRAJU Partizan dovodi pojačanje iz Tventea (VIDEO)

Krilni napadač Tventea Kvinsi Menig (25), na pragu je dolaska u Partizan.

Poslije nove runde pregovora, koja je imala i svoju pauzu od skoro mjesec dana, crno-bijeli su ponudom uspjli da zadovolje potražnju holandskog kluba i fudbaler će, ukoliko sve bude u redu, sutra stići u Beograd na ljekarske preglede i potpis trogodišnjeg ugovora, poslije čega će biti prijavljen i za grupnu fazu Lige konferencije.

Pred mečeve sa Sočijem, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, Menig je praktično bio dogovoren, ali se sticajem nesrećnih okolnosti Tvente u posljednji čas povukao iz pregovora i stopirao transfer fudbalera.

Razlog su bile povrede dvojice krilnih igrača iz kadra pomenutog kluba, zbog kojih Tvente nije imao rješenje, sem da u tom momentu zadrži Meniga i zaustavi već viđen transfer u Partizan. Ipak, situacija se u minulom periodu očito popravila, pa se Menig ponovo našao na tržištu i njegovi zastupnici su početkom tekuće sedmice prvo kontaktirali Partizan, znajući da su crno-bijeli imali veliku želju da angažuju fudbalera.

Radi se inače o momku koji je porijekom sa Surinama, ali ima i državljanstvo Holandije, i prošao kompletnu školu Ajaksa, ali je u prvom timu amsterdamskog velikana upisao samo tri meča. Isprva je vraćen u mlađe selekcije, a potom proslijeđen i na “kaljenje” u Cvole gdje je za dvije sezone odigrao 66 mečeva i upisao 15 golova.

Usledio ja zatim transfer u Nant, ali se ni tamo nije najbolje snašao, te je proslijeđen u B tim, potom i u engleski Oldam atletik i ponovo Cvole, gdje je sakupio dovoljan broj mečeva da ostane u kakvom-takvom ritmu.

U Tvente stiže u septembru 2019. godine, kao slobodan igrač poslije raskida ugovora sa Nantom i, ispostavilo se, da je taj potez Menigu revitalizovao karijeru.

U minule dvije sezone je odigrao 43 meča za pomenuti klub, od toga je samo u prošloj sezoni upisao 33 utakmice, uz osam golova i tri asistencije Pet puta oblačio je dres mlade reprezentacije Holandije, a 2012. godine je sa kadetima “lala”, bio prvak Evrope.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button