FUDBALREGION

Roditelji se potukli na fudbalskom turniru svoje djece u Novom Sadu, reagovala i policija

Sramotne scene stižu iz Petrovaradina. Više roditelja učestvovalo je u tuči na fudbalskom ODR Kupu na kojem su se takmičila djeca uzrasta od sedam do 11 godina. Zbog svega je morala da interveniše i policija, a ostatak nadmetanja je otkazan.

Prema pisanju novosadskog portala 021.rs, turnir je tekao svojim tokom, ali se u nedjelju desio incident na utakmici dječaka rođenih 2011. godine. Meč su igrali fudbaleri Vojvodine i Derbija, ali je fudbal ostao u potpuno drugom planu, pošto su “glavne uloge” preuzeli roditelji mališana.

Sve su započela dvojica roditelja, koji su se prvo potukli, a potom je tuča dvojice prerasla u masovno “šaketanje”, u kojem je učestvovalo čak 10 roditelja. Oni su se zavadili van terena, dok su neki završili i na pruzi. Drugi roditelji su pokušali da ih razdvoje i na taj način prekinu bruku, ali to nije bilo uspješno.

Na kraju je intervenisala policija, ali nije jasno da li je bilo privedenih. Na turniru inače učestvuju ekipe poput Vojvodine, Partizana, Inđije, Čukaričkog, TSC-a, Spartaka, kao i neke poznatije škole fudbala.

Jedan od roditelja čije je dijete učestvovalo na turniru, Vladimir Ješić rekao je za 021.rs da je policija morala da reaguje umjerenije, kako ne bi prestravila ionako uzdrmanu decu.

– Ovo što se desilo na turniru je tragedija za svu decu koja su prisustvovala nemilim scenama. Izrazi lica dece, vrištanje dečaka koji je legao u blato i čupao sebi kosu dok gleda kako se roditelji tuku jeste nešto što ne sme da se događa na sportskim događajima. Decu moramo da zaštitimo od agresije koja postoji u javnom životu. U ovom slučaju organizatori su se poneli izuzetno hrabro i odgovorno, jer su diskvalifikovali ekipe čije su roditelji učestvovali u incidentu i odložili su jedan dan turnira na kojem je trebalo da gostuju ekipe poput Partizana, Čukaričkog, TSC-a – rekao je Ješić.

Na kraju je ostatak manifestacije otkazan, jer su organizatori istakli da ne planiraju da regulišu sramna ponašanja roditelja na tribinama turnira koji je promovisao sportski duh.

– Uložili smo puno truda da manifestacija bude održana na zavidnom nivou, ali na publiku ne možemo da utičemo. Naša je obaveza da ne dozvolimo da deca prisustvuju javnim incidentima njihovih roditelja. Molimo vas za razumevanje – zaključak je organizatora turnira.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button