GRAND SLAMTENIS

Vilander stao u odbranu Cicipasa i naveo primjer Đokovića

Bivši teniser i stručni komentator “Eurosporta” Mats Vilander prokomentarisao je najaktuelniju temu prvog dana US opena.

U pitanju je potez Stefanosa Cicipasa da ostane duže u toaletu tokom meča sa Endijem Marijem nakon čega je preokrenuo meč i na kraju slavio rezultatom 3:2.

Cicipasu nije prvi put da to čini, a ovog puta to je izazvalo veliku ljutnju Marija, što je Vilander pokušao da objasni da nije u pitanju popularan “koučing”.

– Cicipas se stvarno znoji i znoji, pa mora da mijenja šorts i donji veš, majicu. Razumijem da je nekim ljudima dovoljno sedam minuta, drugima treba malo više. Ne mislim da je Endi pokazao neiskustvo jer je igrao tako dugo, ali jeste bio iziritiran, nije se kretao i možda je mogao da pogodi nekoliko servisa. Možda se isuviše unio u momenat i sve to ga je iznerviralo. Ne možete da dopustite da vam se takve stvari dese – rekao je Vilander, analitičar “Eurosporta”.

Potom je naveo primjere sličnih postupaka nekolicine igrača sa tura, između ostalih i Novaka Đokovića.

– Istovremeno, svi vrhunski igrači uvijek rade nešto što ‘rasteže’ pravila, možda ne namjerno, ali prate svoj neki ritam u datom trenutku. Nadalu nekad treba više vremena za poen, Đoković uzima medicinske tajm-aute, Mekinro je ‘vrištao’, Konors je radio po svome – to je ono što šampioni rade. Cicipas je radio isto to. Mari je možda bio previše unesen u toj situaciji, nisam siguran da li bi ishod bio drugačiji, da situacija nije bila takva – rekao je Vilander.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button