FUDBAL

Zašto Ronaldo sa 36 izgleda kao mašina? Fanatik za treninge, ali i oporavak

Kristijano Ronaldo je u utorak zvanično postao novi fudbaler Mančester junajteda, s kojim je potpisao ugovor na dvije sezone – uz opciju produžetka saradnje na još jednu!

Naravno da je veliki broj navijača „đavola“ s oduševljenjem dočekao ovu vijest, mada ima i onih koji su skeptični po pitanju onoga šta Portugalac može da pruži klubu sa 36 godina.

Čak je i Pol Merson, nekadašnji fudbaler i sada analitičar, postavio pitanja vezana za fizičku spremu Ronalda u tim godinama – te poručio da je on sada na 50 odsto onog Ronalda koji je u prvom mandatu igrao za Junajted.

Međutim, ukoliko postoji ijedan fudbaler sa nadljudskim sposobnostima – to je upravo Ronaldo koji želi da igra do svoje 40. godine. A uprkos tome što je u ozbiljnim igračkim godinama, Portugalac izgleda kao “zvijer” i jedini je koji može da skoči preko dva i po metra.

U čemu je tajna njegovog izgleda i fiziče spreme? Mnogi su postavili ovo pitanje na koje se nadovezuje odgovor da Ronaldo nema neku super-tajnu formulu i da je njegovo tijelo “brutalno” zahvaljujuću određenim pravilima kojih se pridržava.

Posvećenost teretani je ključna, ali Ronaldo slijedi rutinu zasnovanu na pilatesu koja se fokusira na rad kako bi ojačao svoju srž. Odmor poslije utakmice je takođe veliki dio njegove rutine, kao i stroga dijeta.

Vježbe poslije utakmice su takođe dio njegovog režima, a dok drugi vole da odmore kod kuće, možda ispred TV ekrana, Portugalac, juri pravo u bazen. Ne samo da se opsuti tokom plivanja, već mu voda pomaže i da izgradi svoj stas – jer su to sjajne vdježbe za mišiće ruku i nogu.

Uz teretanu, Ronaldo ima i tajno oružje za oporavak i regeneraciju – komoru za krioterapiju koju je platio 50.000 funti i koja čini čuda tijelu. Instalirao je komoru još 2013. godine kada je čuo koliko ona pomaže Franku Riberiju.

Dok stoji u komori oko tri minuta, Ronalda tečni azot zamrzne na između 160-200 stepeni celzijusovih. To mu je dovoljno da se prevaziđu bolovi u mišićima i smanji otok, upala ili neko uganuće, te mu omogućava da bude spreman za sljedeći meč ili trening.

Portugalac takođe ima i tople i hladne kupke za podsticanje regeneracije mišića, dok mlazovi masiraju isti sjedeći u kadi. Ukratko – odmor i regeneracija su za Ronalda važni koliko i same vježbe.

Naravno, Ronaldo ne konzumira alkohol i trudi se da spava minimum osam sati. Slobodno vrijeme najviše provodi u društvu porodice i prijatelja i zato i ne čudi što sa 36 godina izgleda kao paklena mašina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Betkick
Back to top button