GRAND SLAMTENIS

MALA NEIZVJESNOST PA RUTINA Nole ide dalje, čeka ga aktuelni šampion Banjaluke

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je savladao mladog Holgera Runea iz Danske sa 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:1.

Započeo je Novak meč agresivno, dok je 18-godišnji rival bio očekivano stegnut. Zato je srpski as bez problema riješio set u svoju korist. Međutim, nešto se u međuvremenu promijenilo, a Danac počeo da pokazuje potencijal koji neosporno ima. Oslobodio se pritiska i počeo da pogađa, pa je poveo 3:0, ali je Nole ubrzo uzvratio (4:3 uz brejk). Na kraju su stigli do taj brejka koji je Đoković odigrao nekarakteristično loše – 1:1.

I tu se otprilike priča završava. Nole je „prebacio“ na pobjednički mod, Danac popustio, pa je najbolji igrač svijeta stigao do druge runde. Ovo je prvi od sedal koraka ka vječnosti za Beograđanina, jer kao što već vjerovatno svi znaju, ima priliku da osvajanjem titule kompletira kalendarski slem, te se osamostali na vrhu liste po broju grend slem titula.

Druga stepenica ka tome je Talon Grikspur, koji je iznenadio Jan-Lenarda Štrufa sa 2:6, 7:6 (7-3), 4:6, 6:4, 7:5. Grikspur ima 25 godina, u karijeri je osvojio pet čelendžera, a ovo mu je prva pobjeda u glavnom žrijebu najvećih turnira. Interesantno, Holanđanin je pobjednik čelendžera u Banjaluci 2019. godine, a njegov uspon počeo je otprilike u to doba, jer je nastavio sa dobrim igrama i popravljao renking.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button