FUDBALTRANSFERI

Miletić se vratio u Partizan i poručio: Spremni smo za velika dela

Nemanja Miletić je ponovo u redovima Partizana.

Bivši igrač crno-bijelih i saudijskog Al Raeda, u prisustvu generalnog direktora Miloša Vazure, potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa klubom iz Humske.

U Partizan je je prvi put došao 2017. godine, tada je trener bio Miroslav Đukić.

Miletić je za crno-bijele odigrao 141 utakmicu u svim takmičenjima, uz dva plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, postigao je devet golova, imao osam asistencija i osvojio tri Kupa Srbije.

U ljeto 2019. godine otišao je u Al Raed u Saudijskoj Arabiji gdje je, kao standardan igrač, odigrao trideset utakmica.

– Presrećan sam, čak mislim i srećniji nego prvi put. Sve se desilo slučajno, ali, izgleda, sudbinski. Partizan se pojavio dok sam čekao druge ponude, a imao sam Kipar, Tursku, Rusiju, Mađarsku… Iskreno, nisam baš nešto bio njima oduševljen, iako su bili u pitanju dobri klubovi. Čuo sam se potom sa šefom Stanojevićem i tako je sve krenulo – oduševljen je Miletić.

Prenio je i svoja iskustva u Saudijskoj Arabiji.

– Bio sam standardan, igrao sam i Kup i sve je zaista išlo dobro. Pre dva meseca je trebalo da produžim ugovor, međutim, tamo nikada ne znate kada nešto može da se promeni, budući da glavnu reč ima predsednik kluba, a na trener. Sada menjaju odnos prema strancima, ne samo prema meni, već i drugima, i bez obzira na to što me je hteo trener, ponudili su mi sporazumni raskid uz isplatu do kraja ugovora i dobijanje statusa slobodnog igrača – dodao je Miletić.

Kaže da igrajući u Saudijskoj Arabiji nije propustio nijedan meč crno-belih, pomno je pratio sve što se dešava.

– Da, svaku utakmicu! Sada sam bio i na poslednjoj, protiv Santa Klare. Bilo je veličanstveno. Ta energija, timski duh, navijanje… To je ono što krasi Partizan.

Jasno je da će sada igrati na poziciji štopera.

– To i jeste moja prirodna pozicija, ali sam igrom slučaja bio prekomandovan na desnog beka – rekao je Nemanja.

Bojan Ostojić je u međuvremenu postao cimer sa Sinišom Saničaninom, ali to Nemanju ne brine.

– Moj krevet je i dalje slobodan, tako da nema problema. Uostalom, ima tri kreveta u sobi, pa ćemo se snaći – našalio se Miletić.

Otkrio je i šta mu je najviše nedostajalo.

– Sve, bukvalno sve! Od sportskog centra, drugova u klubu, restorana, stadiona, navijača! Niko ko je spolja ne može ni da zamisli kako izgleda biti igrač Partizana i koja je energija u tom sportskom centru.

Na pitanje kakav je Partizan danas, imao je spreman odgovor.

– Sjajan. Spreman za velika dela. Ništa ne može i nije moglo preko noći i mislim da to navijači sada i vide. Sve je proces. Šef, koliko vidim, a i čujem, iz svakog zna da izvuče maksimum i pokaže njegovu najbolju stranu na terenu. Samo da tako nastavimo – zaključio je Miletić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button