GRAND SLAMTENIS

NIŠTA NOVO Publika podržavala Danca, Đoković mislio da zvižde

Poslije pobjede nad Holgerom Runeom u prvom kolu US opena Novak Đoković je bio djelimično zadovoljan svojom igrom, te podvukao da mu je žao što se njegov rival mučio s grčevima.

Posle petog gema trećeg seta, 18-godišnji Danac jedva je mogao da se kreće.

– Nikada nije lepo završiti meč ovako kako smo danas završili. Holger je sjajan momak, jedna od zvezda u usponu. Bio je prvi junior sveta, sad se brzo probija u profesionalnom tenisu i zaslužuje veliki aplauz. Žao mi je što je morao da prođe kroz to – počeo je Novak.

Na pitanje šta je mislio u pauzi poslije drugog seta, Novak odgovara:

– Samo sam pokušavao da osetim loptu. Nije to bila baš najbolja moja partija, ali istovremeno, i on je igrao izvrsno u drugom setu kada se lomilo. Ja nisam dobro servirao u odlučujućim trenucima drugog seta. Pokušavao sam da ostanem u sadašnjem trenutku, da popravim greške koje sam pravio. Posle trećeg, četvrtog gema trećeg seta, on nije mogao da se kreće, pa ne vredi ni pričati dalje o meču. Dešavalo mi se mnogo češće kada sam bio mlađi, nova pravila ne dozvoljavaju igračima da uzimaju medicinski tajm-aut zbog grčeva – rekao je Đoković.

U drugom setu, kada je Rune pružio najjači otpor i na kraju i uzeo set, publika je često skandirala „Ruuune“, što je djelovalo kao da se zviždi.

– Iskreno, nisam znao da su skandirali. Mislio sam da su zviždali. Ne znam, nije bila baš idealna atmosfera za mene, da vam kažem. Ali igrao sam u takvim atmosferama ranije, tako da znam kako da se izborim sa time – rekao je Đoković.

Prethodno, Đoković je takođe odgovarao na pitanja o ambijentu i sklonosti publike u Njujorku ka autsajderima.

– Definitivno je „Artur Eš“ najglasniji i najzabavniji stadion u našem sportu. Čovek bi želeo da uvek ima publiku uz sebe, ali to nije uvek moguće. To je sve što mogu da kažem. Ne znam. Koncentrisao sam se na sebe i na ono što ja treba da uradim. Ali bila je lepa atmosfera, hvala vam, ljudi – dodao je Novak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button