EVROPSKE LIGEFUDBAL

PAO SISTEM NA KRAJU PIJACE Simeone doktorski, Barsa zbraja gubitke

Ovakav prelazni rok, jedan od najuzbudljivijih u istoriji, nije mogao da prođe bez drame!

Verovali ili ne, za sve je bio odgovoran sistem za registraciju igrača u Španiji. Ali, na kraju je sve bilo regularno, pošto su papiri poslati na vrijeme, pa su nešto poslije isteka roka, ali na vrijeme uzimajući u obzir „kvar mašine“ uspješno okončani transferi Saula Nigueza, Antoana Grizmana, Luka de Jonga…

Da bi se lavina pokrenula, morao je prvo da bude završen Saulov prelazak u Čelzi. Čitava transfer pijaca stala je u tih pola sata, kada se čekala velika vijest iz Londona. Pojedini mediji čak su i proglasili čitav posao neuspješnim, ali je na kraju stigao pozitivan signal: „plavci“ su uspjeli da ispune veliku želju Tomasa Tuhela i da mu angažuju španskog vezistu, ali i želju igrača da se okuša u drugom velikom takmičenju. Saul je stigao na pozajmicu vrijednu 5.000.000 evra, sa opcijom otkupa na kraju sezone za 35.000.000.

– Veoma sam uzbuđen što započinjem ovaj novi izazov sa Čelzijem. Navijači, ja sam sada jedan od vas i jedva čekam da obučem dres, počnem da treniram. Vidimo se uskoro – poručio je Saul odmah po potpisu za prvaka Evrope.

Da bi se svi poslovi uspješno priveli kraju, dodatnih 20 minuta, zbog pomenutog problema sa sistemom dobili su španski klubovi. Tako je Antoan Grizman i zvanično prešao iz Barselone u Atletiko Madrid, a Katalonci potom doveli Luka de Jonga kao njegovu zamenu.

Barselona nema čim da se podiči, s obzirom da je za Francuza dobila svega 50.000.000 evra, što je mnogo manje od 120.000.000, koliko je morala da plati „jorgandžijama“ za njihovog najboljeg igrača. Madriđani su im dodatno ubili cijenu, pa su platili pozajmicu 10.000.000 evra, uz obavezan otkup na kraju sezone za 40.000.000.

Na kraju, opcija za zamjenu je bio Luk de Jong. Holanđanin, koji stiže na želju Ronalda Kumana, plaćen je 4.000.000 evra, pa ostaje da se vidi kako će iskusni napadač uklopiti u Barseloni, gdje ga čeka mnogo veći pritisak nego u Sevilji. Andalužani nisu profitirali na igraču koji je u julu 2019. godine plaćen PSV-u 12.500.000 evra. Uložena sredstva nije potvrdio ni golovima, pošto ih je postigao tek 19 na 94 utakmice u svim takmičenjima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button