FUDBALTRANSFERI

Menig: Znam da je Partizan veliki klub i da ih ima dva u Beogradu

Holandski fudbaler Kvinsi Menig predstavljen je kao novo pojačanje Partizana na konferenciji za medije.

Tom prilikom novopridošlica koja je zadužila dres sa brojem devet nije krila zadovoljstvo zbog dolaska u Partizan.

– Presrećan sam što sam ovde poslije pregovora od mjesec dana. Spreman sam da nastavim svoj uspon. Ovo je nova avantura za mene. Bio sam dvije godine u Tventeu. Tamo je bio izuzetno težak period za mene. U Partizanu je novi početak. Spreman sam da dam 100 odsto od mene – izjavio je.

Ističe da je razgovarao i za novim pojačanjem Zvezde Rišairom Živkovićem.

– Znam da je ovo veliki klub i da ih ima dva u Beogradu, a da je taj drugi u krugu od kilometar. Nekoliko holandskih igrača je bilo ovdje, a pričao sam sa Rišairom Živkovićem koji je prije dva dana došao u Zvezdu. Bili smo u istom hotelu. Znam za sve pobjede Partizana od početka sezone, da je prošao u grupnu fazu. Imamo grupu koju možemo da prođemo i mislim da možemo da ostvarimo ciljeve – rekao je Menig.

Na pitanje novinara na kojoj poziciji sebe vidi, Mening ističe da je to prije svega lijevi krilni napadač. Međutim, dodaje da se snalazi dobro i po desnoj strani, kao i odmah iza najisturenijeg u napadu.

Osvrnuo se i na period u Ajaksu.

– U Ajaksu sam bio kada sam imao 12 godina, i živio sam preko puta stadiona. Cijeli život sam sanjao o Ajaksu. Odigrao sam samo pet utakmica, postigao sam gol i bio nestrpljiv da odem dalje – nastavlja.

Kako kaže, bilo je i drugih ponuda.

– Primao sam nekoliko opcija i ponuda, ali Partizan mi je dao ono što sam tražio. Vjerujem da ću ovdje moći najviše da napredujem – zaključio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button