GRAND SLAMTENIS

Novinar “Njujork tajmsa” priziva Novakovu diskvalifikaciju

Novinar “Njujork tajmsa” Ben Rotenberg ponovo je povlačio neke čudne paralele.

On je u najavi meča Olge Danilović i Naomi Osake, do kojeg nije došlo zbog predaje srpske predstavnice, napisao da je upravo Novak glavni mentor trenutno 145. teniserke svijeta.

I u tome nema ništa sporno.

Ipak, na Tviteru, Rotenberg je nastavio da “istražuje” slučaj povlačenja Olge sa US opena i uporedio ga sa onim, koji je imao Žil Simon.

Francuz je, podsjetimo, spriječen da učestvuje na Grend slemu u Njujorku zbog bliskog kontakta sa zaraženom osobom.

– Povlačenje Danilovićeve je navedeno zbog medicinskih razloga. Čekamo dalja objašnjenja, ali vredi napomenuti da je isto objašnjenje iskorišćeno za Žila Simona, koji je bio u kontaktu sa osobom zaraženom koronom. Ako je to slučaj, odmah se čovek zapita da li bi jedan čovek koji juri Grend slem mogao da bude pogođen ovim – napisao je Rotenberg.

Rotenberg je još jednom napomenuo da je Novak, iz razloga što nije vakcinisan (?), ranjiv.

– Teška situacija za Danilovićevu pred njen najveći meč u karijeri, nadam se da nije nikakva ozbiljna bolest. Što se Đokovića tiče, on je toliko bolji od svih ostalih da je pravilo o kovid vakcini njegova jedina pretnja kada je osvajanje US opena u pitanju – piše on i dodaje:

– Uprkos Novakovom nevjerovatnom profesionalizmu, on je sebe ostavio ranjivim i u situaciji da može da mu se desi da završi US open ako je zaista nevakcinisan.

Đoković u noći između četvrtka i petka od 01.00 igra protiv Grikspura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button