GRAND SLAMTENIS

„Rodžer i Rafa na vrhu, a Novak dođe i rasturi sve rekorde“

Holandski teniser Talon Grikspor kaže da meč s Novakom Đokovićem na stadionu Artur Eš predstavlja ostvarenje sna.

Grikspor, koji nije znao ni hoće li doći u SAD zbog problema s vizom, trenirao je na šljaci, a zatim je, kada je dobio odobrenje, stigao u Njujork i u prvom kolu iznenadio Jan-Lenarda Štrufa.

– To je zaista ludo. Biće izuzetno težak meč. Trenutno je to najveći izazov u tenisu, igrati s Novakom na betonu. S druge strane, igramo na najvećem stadionu na svijetu, za to treniramo kao djeca i to sanjamo. Biće teško, ali mnogo ću uživati – počeo je 25-godišnji Grikspor.

Đoković u Njujorku juri svoju četvrtu titulu, a ukupno 21. grend slem trofej.

– Poštujem to što je na vrhu tako dugo. Rodžer i Rafa su bili tu, a onda je on samo došao i rasturio sve rekorde. Drži nivo već dugi niz godina, legenda je tenisa. Kažem, biće teško, ali i uzbudljivo.

Ovo je prvi put u karijeri da se 25-godišnji Grikspor plasirao direktno u glavni žrijeb slema, a na Vimbldonu je imao priliku da igra s Aleksanderom Zverevom, i izgubio je u tri seta na Terenu 1.

– Artur Eš je mnogo već stadion. Biće mi potrebno vremena da se naviknem, a nadam se da neću biti previše zatečen time, već da ću što prije početi da igram svoju igru – zaključuje Holanđanin.

Meč Đoković – Grikspor na programu je u četvrtak na petak od 1.00 po srednjoevropskom vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button