KOŠARKANBA

Rondo: Godine? Mudrost je ključ za osvajanje titule

Radžon Rondo (35), novi plejmejker Los Anđeles Lejkersa, ističe da brojni igrači u godinama neće biti problem za tim.

Sljedeće sezone dres Jezerdžija vjerovatno će nositi šestorica od 12 najstarijih igrača u NBA ligi.

Vršnjak sa iskusnim organizatorom igre je još jedan povratnik u Lejkerse – centar Dvajt Hauard, dok su najstariji igrači u timu Trevor Ariza (36), Mark Gasol (36), Lebron Džejms (36) i Karmelo Entoni (37).

– Mudrost je ključ za osvajanje titule, a mi je imamo, s obzirom na godine i iskustvo na terenu. Drago mi je što neću više biti najstariji u timu. Drago mi je što kritičari govore da će godine biti problem, ali u ovoj ligi nema dugovječnosti bez discipline. Imamo igrače koji su mnogo toga prošli, ali postoji razlog zašto su u NBA na tom nivou tako dugo. Ključ je u umu – rekao je Rondo.

Rondo je trejdovan iz Klipersa u Memfis Grizlise, ali je poslije otkupa ugovora otišao u Lejkerse, čiji je već nosio dres od 2018. do 2020. godine, a u mjehuru u Orlandu osvojio je prsten.

– Nije prošlo deset godina baš od toga – nisam se mnogo promijenio, niti mi je igrački nivo opao. Ali dobar si samo onoliko koliko trener vjeruje u tebe. Treba da razumijem u kojoj sam fazi karijere, gledajući naš tim, ali i dalje mislim da mogu mnogo da doprinesem – rekao je Rondo i dodao da se raduje tome što će biti saigrač sa Raselom Vestbrukom:

– Biće uzbudljivije i energičnije na treninzima.

Prije Klipersa, prošle sezone je Rondo nosio dres Atlanta Hoksa, a prosječno je imao 5,4 poena i 4,4 asistencije. Prvih devet NBA sezone proveo je u Boston Seltiksima, a poslije je igrao za Mevse, Kingse, Bulse, Pelikanse.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: learn more
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button