ODBOJKA

“Želeće da nam se revanširaju za ono što smo im uradile”

Odbojkašice Srbije bile su saglasne da igra u prvom setu meča sa Francuskom nije bila na nivou.

Izabranice Zorana Terzića su Francusku savladale poslije preokreta 3-1 i zakazale okršaj sa Turskom u polufinalu Eurovoleja.

Bojana Milenković kaže da se njena konstatacija pokazala kao tačna.

– Pred Francusku sam rekla da je teško igrati protiv istog protivnika dve utakmice na istom turniru na visokom nivou. To se pokazalo. Prvi set smo odigrale tako kako smo odigrale. Bez energije, ništa nismo imali u tom setu. Okrenuli smo, znali smo da je momenat bitan. U polufinalu protiv Turske, nismo se sastale sa njima od finala na EP 2019. Mislim da bi jako lepo bilo ponoviti tu utakmicu i zabeležiti još jednu pobedu – rekla je Milenkovićeva.

Bianka Buša kaže da će Turkinje željeti revanš za poraz u finalu posljednjeg EP.

– Očigledno je da smo nervozno ušle u prvi set. Pravile smo neiznuđene greške. Drago mi je da smo posle uspele da se vratimo, istaknemo našu igru. Kada je tako, retko ko može da nam parira. Pobediti jednu ekipu na istom takmičenju dva puta je veliki uspeh. Čeka nas teška utakmica protiv Turske. Želeće da nam se revanširaju za ono što smo im uradile u Turskoj – rekla je Buša.

Milena Rašić se nada dobroj odbojci u polufinalu.

– Ekipa Francuske igra dosta bolje nego u grupnoj fazi. U tom prvom setu smo bile stegnute, nismo bile mi na terenu. Od početka drugog seta smo se vratile u život i odigrale na visokom nivou. Turkinje i te kako mogu da budu nezgodne, ali imamo dan odmora, vremena da se spremimo za njih. Očekuje sjajnu odbojku i nadam se da ćemo slaviti – Rašićeva.

Srbija i Turska se sastaju u petak od 17.00

Drugi polufinalni par čine Holandija i Italija (20.00, petak).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button