FORMULA

Ferstapen senior “Nadam se da neće zviždati Luisu”

Maks Ferstapen, trenutno drugoplasirani u generalnom plasmanu Formule 1, imaće sigurno podršku preko 90 posto navijača na Velikoj nagradi Holandije u Zandvortu.

Vozač Red Bula ima sjajnu sezonu iza sebe. Kasni samo pet bodova za Luisom Hamiltonom i učiniće sve da tu razliku ili smanji ili možda čak i prestigne Britanca. Atmosfera između dvojice vozača uopšte nije dobra i to će sigurno uticati na doček Hamiltona u Holandiji.

Jos Ferstapen, Maksov otac, apelovao je na navijače da budu pristojni prema sedmostrukom šampionu Formule 1.

– Nadam se da neće zviždati Luisu. Makse sigurno zna način kako da se bori sa Hamiltonom na stazi – istakao je Ferstapen senior.

Međutim, njegov sin je svjestan da je Jos apel pucanj u prazno.

– Nije ovo lokalni fudbalski meč, gdje možete malom broju ljudi da kažete da ne zviždi. To će se sigurno dogoditi i to je normalno. Meni je važno da me ne ponese euforija i da budem potpuno fokusiran na svoju vožnju – rekao je Maks.

Luis Hamilton je svestan da će imati publiku protiv sebe, ali to ga ne brine mnogo.

– Navijači bodre svoje i trude se da otežaju posao rivalima. To je jednostavno tako. Zvižduci su sastavni deo sporta i moje je to da prihvatim. Ne mislim da će me to poremetiti na bilo kakav način – rekao je Hamilton.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: must mushrooms be peeled
Back to top button