FORMULA

Hamilton: Rasel je neverovatan, ali sada sam podrška Botasu

Britanski vozač Luis Hamilton smatra da bi bilo dobro kada bi mu se sunarodnik Džordž Rasel pridružio u timu Mercedesa naredne sezone.

Već neko vrijeme se najavljuje da će 24-godišnjak zamijeniti Valterija Botasa u timu Mercedesa naredne sezone.

– Iskreno, mislim da bi bilo dobro da se to dogodi – rekao je Hamilton.

– Džordž je izuzetno talentovan vozač. Prošle sedmice je imao neverovatan rezultat u kvalifikacijama. Skroman je, ima dobar pristup. Činjenica da je Britanac bi nam pomogla u komunikacija. Rasel je budućnost ovog sporta, siguran sam da će nastaviti da napreduje. A gde će bolje moći da se razvija nego u odličnom timu kao što je ovaj. Kada se neko novi priključi timu, uvek je potrebno neko vreme da se uklopi, ali Džordž je već bio s nama.

Mladi Britanac otkrio je da zna za koji će tim voziti sljedeće godine, ali nije želio ništa da otkrije.

– Neću sjediti ovdje i lagati. Svjestan sam situacije u kojoj ću se takmičiti naredne godine i bio sam o tome obaviješeten neposredno prije Velike nagrade Britanije – rekao je Rasel.

Sedmostruki šampion nije imao najbolje odnose sa Fernandom Alonsom u Meklarenu i Nikom Rozbergom u Mercedesu.

– Nemam ništa da dokažem. Trkao sam se sa nevjerovatnim vozačima, koji su bili sa mnom u timu. U prvoj godini sam vozio pored Fernanda. Uzbuđen sam kad vidim mlade kako se probijaju.

Osvrnuo se Hamilton i na situaciju u kojoj je trenutno Botas.

– U ovom trenutku, prirodno, treba da budem podrška mom sadašnjem timskom kolegi, zbog toga uvijek i podržavam Valterija. Pred nama je važan zadatak. Niko ne može sam da osvoji titulu za tim.

Šampionat Formule 1 nastavlja se ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Holandije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button