FUDBAL

Loša igra i poraz “orlića” pred Piksijevim očima

Mlada reprezentacija Srbije u fudbalu porazom je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, jer je Ukrajina kao gost porazila „orliće“ u Staroj Pazovi sa 1:0 pogotkom Dmitra Kriskiva u 15. minutu.

Pored nekoliko stotina gledalaca, mjesto na tiribnama je pronašao i selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi, koji nije imao prilike da uživa u majstorijama generacije koja dolazi.

Puleni Zvonka Živkovića nisu često prijetili gostima, a čak i kada su ulazili u prilike u finišu zaustavio ih je sjajni golman Ruslan Nešceret koji je izrastao u pravog junaka.

Dvije najbolje šanse da se dokopaju remija domači su imali preko Tedića i Stevanovića, ali je ekipa Ruslana Rotana na kraju odoljela i odnijela vredna tri boda iz Stare Pazove.

– Ukrajinci su dobra reprezentacija, jako dobro igraju, jako dobar pas. Krenuli smo visoko, primili smo gol, oni nisu. Momci su pružili maksimum, očekujem da će biti bolje u narednim mečevima. Momci imaju kvalitet, tek smo se upoznali – poručio je Živković.

Orlići za četiri dana (7. septembra) imaju šansu za popravni protiv Sjeverne Makedonije. Podsjetimo, Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 8 zajedno sa Francuskom, Farskim ostrvima, Jermenijom i Sjevernom Makedonijom, pored Ukrajine, pa iako je selektor optimsita, jasno je već sada da će teško napraviti ozbiljniji rezultat, jer je plasman na završnicu rezervisan samo za pobjednika grupe, a drugoplasirani po učinku može da prođe dalje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button