GRAND SLAMTENIS

Novak o GOAT trci: Samo nek se priča o tome

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković govorio je o raznim temama na konferenciji za novinare.

Đoković je prošao u treće kolo pobjedom nad Talon Griksporom 3-0, u meču koji je trajao 99 minuta.

Novak je bio raspoložen poslije meča.

– Dobar meč. Bolje sam igrao nego u prvom kolu. Veoma sam zadovoljan igrom. Servirao sam dobro, pronašao sam ritam na servisu. To je dobro. Terao sam ga da igra. Gledao sam njegov meč prvog kola protiv Štrufa i video sam da servira dobro. Znao sam da će mi ključ ovde biti ritern. Da ga nateram da igra, da se kreće. On se i ne kreće baš dobro. Menjao sam ritam. Veoma sam zadovoljan kakav je bio moj nivo tenisa. Sve ide u dobrom smeru – rekao je Đoković.

Slijedi duel sa Keijem Nišikorijem.

– Imam njegov broj u telefonu – rekao je Novak uz smijeh i nastavio:

– Igrali smo dosta puta. Imam dobar skor protiv njega. Nisam izgubio od njega još od polufinala ovde 2014. godine. Ovo je njegov najuspešniji Grend slem. On je jedan od najbržih i najveštijih igrača koje sam ikada video. Važno je da dobro serviram i da usporim ritam jer on voli kad se igra brzo. Voli da rano u poenu napadne. Znam kako igra. Igrali smo skoro na Olimpijskim igrama. Radujem se dobrom izazovu.

Jedan novinar je rekao da ga sada viđa često po gradu, na šta je Novak uz smijeh rekao da ne zna da li je to dobro ili loše. Novinar je dodao da su na većini postera u gradu on i Naomi Osaka.

– Privilegija je što je moja slika na posterima i na promociji ovog grada i turnira. Ako Naomi i ja na taj način uspemo da privučemo što više publike na tribine to je sjajno. Ako ne, nema veze. Nema Serene, Rafe, Rodžera, Dominika, Venus i to utiče na sve. Mi smo ovde i zaslužujemo da nam se oda priznanje. Moramo da promovišemo i sledeću generaciju i njihov brend. Znam da svi vole da vide ‘veliku trojku’ i sestre Vilijams i Osaku, ali moramo da stavimo u to još igrača. Za sada nam ide dobro. Video sam da je tenis treći ili četvrti najpopularniji sport na svetu – kaže Đoković.

Nekoliko puta je Đoković rekao da su ga Rodžer i Rafa gurali da dođe do ovdje gdje je sada. Novinar ga je pitao, ko je bolji od njih dvojice na neutralnoj podlozi?

– Nešto najbolje što sam video je kad su igrali onaj meč gde je teren bio pola šljaka pola trava, to je bilo neverovatno. Ko god se toga setio je genije. Ko god je pobedio tu, to je odgovor na to pitanje – rekao je Đoković, ali je novinar tražio dodatno objašnjenje.

– Teško je reći ko je bolji od njih dvojice, nas trojica smo svi različiti. Svako ima svoj stil i svako je imao drugačiji put. Svi smo imali neverovatne uspehe, neko je bolji na jednoj, neko na drugoj podlozi. Rivalstvo između nas trojice je fenomenalno za naš sport. Što više se priča o GOAT trci, to je bolje za naš sport. Nadam se da će ljudi nastaviti da pričaju o tome – objasnio je Novak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button