FUDBAL

Oglasili se iz Zvezde “Ne prihvatamo penale Italijana”

Crvena zvezda je reagovala na slučaj oko dugovanja prema Lečeu.

Iz kluba sa stadiona “Rajko Mitić” oglasio se operativni direktor Marko Petrović.

– Prethodnih godinu i po dana je jako težak period globalno za fudbal. Procenjeni gubici klubova samo u 2020. godini od strane FIFA iznose 14 milijardi dolara. Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti medju klubovima koji medjusobno kasne sa izmirenjem obaveza – rekao je Petrović u izjavi dostavljenoj mediji.

On je napomenuo da Zvezda takođe ima potraživanja iz inostranstva.

– Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS – rekao je on.

Objasnio je i da crveno-bijeli neće platiti ratu sve dok ne dođe presuda od Sportskog arbitražnog suda u Lozani (CAS).

– Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera – zaključio je funkcioner Zvezde.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button