OSTALI SPORTOVI

Piloti mole navijače “Smanjite upotrebu pirotehnike”

Neki od vozača Formule 1 zamolili su navijače, koji će doći na Veliku nagradu Holandije, da ne koriste pirotehniku, jer im upotreba baklji i dim koji se stvara, značajno otežava vožnju, kao što je to bio slučaj na VN Belgije u SPA Frankošanu.

Ove nedjelje, karavan Formule 1 boraviće u Zandvortu, prvi put od 1985. godine, a to je praktično domaća staza Maksa Ferstapena, čiji navijači redovno pune tribine na stazama širom Evrope.

U isto vrijeme, isti ti fanovi, često pale narandžaste baklje, čiji dim nije posebno popularan kod pilota Formule 1, koji kažu da šire neprijatan smrad, a u isto vrijeme smanjuju vidljivost.

– Svi se raduju ovom događaju, biće puno navijača. Ipak, nadam se da neće biti toliko dima, koliko ga je bilo u SPA, jer je sve došlo na stazu. Osim toga, loše mirišu, a miris ostaje u kokpitu. Zato, ljudi molim vas, paljenje baklji smanjite na minimum – zamolio je Mik Šumaher, mlada zvezda Hasa.

Mišljenje Nemca, uvažile su i starije kolege, Sebastijan Fetel, Esteban Okon i Danijel Rikardo.

  • Holanđani dolaze na zabavu. Seb je rekao „hajde da okusimo narandžu“ i jasno je šta Ferstapen priželjkuje. Očekujem da će pista biti prekrivena dimom, što će nam značajno otežati posao – rekao je as Meklarena.
  • (Sport Klub)
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: cartel oil 2g disposable
  2. Povratni ping: Mushroom liberty cap
Back to top button