EVROPSKE LIGEFUDBAL

“Đavoli” u problemu zbog Ronaldovih dresova, a dobiće “siću”

Kristijano Ronaldo je povratkom na “Old traford” izazvao pravu pomamu za kartama, ali i dresovima sa njegovim imenom i brojem sedam.

Dres je u prodaju pušten u subotu širom Engleske, a odmah su se ispred stadiona stvorili redovi navijača koji su željeli da postanu vlasnici novog dresa.

Koliko je to stvorilo zadovoljstvo među svima u Mančester junajtedu u finansijskom smislu, toliko je zadalo i glavobolju pošto ne stižu da odštampaju toliko dresova kolika je potražnja.

Problem je u tome što je Adidasova glavna fabrika dresova u Vijetnamu zatvorena zbog pandemije koronavirusa i zbog toga kasne isporuke.

Junajted je već obavijestio navijače koji su dres naručili preko interneta da ga neće dobiti prije kraja oktobra, a prvi kontigent u radnjama odmah je planuo tokom jutra.

– U saradnji sa Mančester junajtedom pokušavamo da učinimo sve kako bismo zadovoljili ogromnu potražnju, ali je već sada jasno da će mnoge isporuke kasniti – rekli su iz Adidasa, a prenose engleski mediji.

Dakle, puno je problema, a dobit Junajteda neće biti prevelika pošto ima pravo samo na sedam odsto zarade, kako stoji u njegovom ugovoru sa Adidasom.

Cijena dresa je između 80 i 115 funti, pa bi u slučaju da se proda milion primjeraka, Mančester junajted dobio tek oko 7.000.000 funti što je četvrtina Ronaldove godišnje plate.

Juventus je prema istom ugovoru sa Adidasom imao 18 odsto od svakog prodatog dresa, a cena je bila slična.

Ronaldo je već u Mančesteru, odrađuje obavezan karantin posle igranja za Portugaliju protiv Irske i trebalo bi da zvanično debituje 11. septembra protiv Njukasla.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: clone credit cards​
Back to top button