TENIS

Medvedev: Poruka Cicipasu? Neće me slušati

Danil Medvedev je bez većih problema izborio plasman u osminu finala na US Openu.

Ruski teniser je izgubio svega sedam gemova u duelu protiv Pabla Anduhara, 6:0, 6:4, 6:3.

U suočavanju sa medijima, Danil je morao da odgovara na neka interesantna pitanja, a jedno od njih bilo je i kakav bi, s obziroma na svoja iskustva sa publikom u Njujorku, dao savjet Stefanosu Cicipasu.

Poznato je da njih dvojica imaju izvjestan animozitet jedan prema drugom.

– Teško mi je da odgovorim jer mi se mnogo toga mota po glavi, a pitanje je interesantno, na dobar način – nasmijao se Rus.

– Svi mi ponekad moramo da odemo da se presvučemo. Nekom je potrebno met, šest minuta, osam minuta. Što se desilo sa njim i Marijem, desilo se. Zviždali su mu. Sljedeći meč nemoj da se zadržiš osam minuta i to je i uradio. Ako se sjetite 2019. godine, ja sam tada napravio grešku. Nisam nastavio to da radim u svakom narednom, jer u suprotnom publika ne bi bila uz mene. To je jedini savjet koji mogu da mu dam. On ima svoj život, vjerovatno neće ni slušati šta ja pričam – rekao je on.

Pitali su ga i šta misli o vjerovatnoći da Novak Đoković, koji ima 23 slem pobjede u nizu i 64 osvojena seta, trijumfuje u Njujorku, ali i da li broj od 70 odsto nevakcinisanih igrača može da se promijeni.

Prvi dio o Novaku ostavio je bez jasnog odgovora, ali je zato pričao o medicinskom aspektu.

– Ova druga stvar će se promijeniti. Nisam pratio tačno kakve su brojke. Ta druga stvar će se svakako brže mijenjati. Ne znam odakle je Sport Ilustrejtid došao do tih podataka. Znam mnoge igrače koji su vakcinisani, ali to ne govore iz različitih razloga. Na primjer, što se mene tiče, želim da podatke iz svog medicinskiog kartona, kako je običaj kod nas u Rusiji, zadržim privatno, za sebe. Bilo da se radi o kovidu, povredi ramena, šake, članka, bilo čega. Kao i svi drugi i ja mogu da imam svoje probleme sa zdravljem i ne želim da moji protivnici to znaju. Tako da ti brojevi ne znače ništa za njih – zaključio je Medvedev.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button