ODBOJKA

NIŠTA OD TREĆEG U NIZU Odbojkašice Italije nadigrale umornu Srbiju

Odbojkašice Srbije nisu uspjele da se treći put u nizu popnu na tron Evrope jer su ih pred 2.565 gledalaca u „Kombank areni“ savladale Italijanke sa 3:1 (24:26, 25:22, 25:19, 25:11).

Treba priznati da je protivnik večeras bio bolji, ali to ne umanjuje divno ljeto koje su „gracije“ okončale sa olimpijskom bronzom i evropskim srebrom. Treba imati na umu da će već za nekoliko dana morati da se jave u svoje klubove, pa će mnoge od njih praktično vezati dvije sezone bez odmora. Bilo bi naravno mnogo ljepše da su se rastale uz himnu 2Bože pravde“ i sa zlatnim medaljama oko vrata, ali su Italijanke odigrale fantastičan meč i revanširale se djevojkama Zorana Terzića za poraz u finalu Svjetskog prvenstva prije tri godine.

Poslije prvog seta činilo se da se to neće desiti. Išlo je sve kako treba i u drugom do 22:20, a onda je uslijedio ereliki pad, pa se igra bukvalno rasoala. Za razliku od prethodnih utakmica Tijana Bošković nije imala adekvatnu podršku, a i Bilećanku je stigao umor, pa su Italijanke sve iskoristile i okitile se zlatom poslije dominantne igre u trećem i naročito četvrtom setu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button