VATERPOLO

OGORČENI U VK BANJALUKA Naše uspjehe godinama ne vrednuju kao uspjehe ostalih

Sedmu godinu zaredom vaterpolisti Banjaluke započeće u Prvoj B ligi Srbije, a kao i svaki put do sada suočavaju se sa hroničnim nedostatkom finansija.

Čelnici višestrukog šampiona BiH, koji je ove godine peti put zaredom stigao do trofeja, žale se da nemaju adekvatnu pomoć nadležnih institucija.

– Potrebno je da država malo stane iza našeg kluba i pomogne nam da dostojno reprezentujemo grad na regionalnoj sceni. Vaterpolo nije skup sport i za sezonu nam je potrebno oko 50.000 maraka tako da se nadamo da će nam pomoći predsjednik i premijer Republike Srpske kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, te gradske vlasti Banjaluke. Boli nas to što svake godine dobijamo manje para, tako da je pravo čudo kako uspijevamo ostati šampioni. Kada već nismo u rangu muških klubova pošteno bi bilo da dobijemo para koliko i ženski sportski kolektivi, poput košarkašica ili odbojkašica s čime bismo nekako premostili sezonu – izjavio je trener VK Banjaluka Slobodan Grahovac.

Kao šampioni BiH ponovo su stekli pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona od čega su odustali, jer nisu imali novca za prijavu i putovanje, a iskrsli su i nepredviđeni problemi u Banjaluci.

– Jedan kvalifikacioni turnir održao se u Podgorici, ali smo morali da odustanemo jer nismo bili u stanju da odemo, iako put nije bio dalek. Ostaje žal, ali šta možemo. Sada imamo nove probleme jer nam je bazen zatvoren zbog remonta i to će trajati još mjesec pa nemamo adekvatan prostor za treninge – rekao je Grahovac.

U Prvoj B ligi Srbije Banjaluka će iduće sezone odigrati 16 kola. Žrijeb će biti obavljen 9. septembra dok će takmičenje krenuti 9. oktobra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: retourplooi gordijnen
  2. Povratni ping: cz schusswaffen
Back to top button