GRAND SLAMTENIS

“Volim Federera, ali brojke kažu: Novak je već sada najbolji”

Italijan Mateo Beretini jedan je od potencijalnih rivala Novaka Đokovića u nastavku US Opena.

Ukoliko i on i Novak budu uspješni, mogli bi da se sastanu u četvrtfinalu. Bila bi to repriza njihovog okršaja iz finala Vimbldona.

U Njujorku se dosta priča o toj trci za titulu najboljeg igrača svih vremena u kojoj su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Beretini smatra da tu nema mnogo prostora za spekulaciju.

– Debata je sve intenzivnija, ali brojke kažu da je Novak Đoković već sada najbolji svih vremena. Iznad svih tih stvari koje je osvojio u karijeri je činjenica šta on pokazuje kada je na terenu. Nema sumnje da je Nole među velikanima ovog sporta – kaže Italijan.

Činjenica je i da je on obožavalac nekog drugog igrača u toj “velikoj trojci”.

– Nikad nisam krio da sam veliki ljubitelj Rodžera Federera. Bio sam kao klinac i sada sam. Velika trojka je nevjerovatna, ali svaki od njih ima nešto posebno. Svi su različiti, ali dijele mnogo kvaliteta, tako da je teško reći šta bi to od svakog činilo savršenog igrača.

Svjestan je i da je blizu dan kada će Federer reći zbogom tenisu.

– Očigledno je da svjedočimo vremenu kada se Federer oprašta od tenisa zbog godina i svih tih povreda koje je imao protekloh sezona. Šteta je, ali dobro je da možemo da još uživamo u ovoj trojici vanserijskih šampiona – dodao je Mateo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button