FUDBAL

Buskets digao glas: Igrači će eksplodirati

Španski vezista Serhio Buskets javno se usprotivio namjeri čelnika FIFA da se Svjetsko prvenstvo u fudbalu igra na svake dvije godine.

Tu ideju pokrenuli su prvi čovek svjetskog fudbala Đani Infantino i bivši menadžer Arsenala Arsen Venger, trenutno zaposlen u razvojnom timu FIFA.

Nagovještaj da je protiv te ideje nedavno je dao predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, a Buskets se nije libio da istupi javno.

– Na odluku o održavanju Svjetskog kupa svake dvije godine igrači ne mogu mnogo da utiču. Upravo smo vidjeli da je kalendar postao sve pretrpaniji i da njih nije briga za nas. Oni žele više evra, više svjetskih kupova, više klupskih svjetskih prvenstava, više ligaških utakmica, više utakmica u svakom takmičenju. Sve manje se posvećuje vremena samim igračima. Doći će trenutak kada će fudbaleri ‘eksplodirati’, jer mečevi postaju sve zahtjevniji, a imamo sve manje vremena za odmor – rekao je Buskets i podsjetio na prethodno ljeto kada je takođe bilo previše utakmica.

– Izuzetno je teško da se nosite s tim, što smo vidjeli prošlog ljeta kada su se ukrštali termini utakmica različitih takmičenja. Sve ovo će proizvesti neke (negativne) posljedice, zato je potrebno da se održi sastanak i saslušaju sve strane – dodao je kapiten španske reprezentacije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button