FORMULA

Ferstapen siguran na domaćem terenu, na podijumu Hamilton i Botas

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na prvoj Velikoj nagradi Holandije u Formuli 1 poslije 36 godina, koja je vožena kao 13. runda sezone.

Holanđanin je na domaćem terenu, na stazi „Zandvort“, ostvario sedmu pobjedu ove sezone, a 17. u karijeri, pošto je vodio gotovo sve vrijeme, sa izuzetkom nekoliko krugova poslije odlaska u boks.

Njemu je najbliži bio Luis Hamilton, koji je u Mercedesu imao oko 20 sekundi zaostatka, ali je zabilježio najbrži krug u samom finišu. Na podijumu im se pridružio Hamiltonov timski kolega Valteri Botas, prenosi Sportklub.

Koliko su njih trojica bili bolji od svih ostalih govori i podatak da je pored njih trku u istom krugu završio još samo vozač Alfa Taurija Pjer Gasli, čiji zaostatak je bio minut i devet sekundi.

Francuza je slijedio dvojac Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sains junior, ispred vozača Alpina Fernanda Alonsa i Estebana Okona.

Osvajače bodova kompletirali su Lando Noris u Meklarenu i drugi vozač Red Bula Serhio Peres, koji se sjajno probio poslije starta iz pitlejna, pošto je koristio potpuno novu pogonsku jedinicu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: cartel oil 2g disposable
Back to top button