BICIKLIZAM

Roglič doktorirao Vueltu, treći trijumf u nizu

Slovenački biciklista Primož Roglič odbranio je titulu na Vuelti i time ušao u red biciklista koji su bar tri puta osvajali jednu od tri najveće trke.
Sjajni Roglič je doktorirao Vueltu. Postao je tek četvrti biciklista koji ju je bar tri puta završio sa crvenom majicom na sebi. Uz njega, po tri titule imaju još samo Toni Rominger i legendarni El Pistolero Alberto Kontador, a sljedeća Rogličeva meta je Roberto Eras jedini sa četiri titule. Pored Rogliča samo su on i Rominger tri puta uzastopno osvajali prvo mjesto, a naredne godine pored izjednačenja na vrhu vežječne liste sa Erasom ima šansu da postane prvi biciklista sa četiri uzastopne pobjede na trci oko Španije.
Slovenac je bio strpljiv, pregurao je sve teškoće i sačekao svoj trenutak kada će zadati udarac. A on je uslijedio na 17. etapi na kojoj je pobijedio sa minut i po u odnosu na najbliže pratioce i preuzeo crvenu majicu koju više nije skidao.
Na kraju na 21. posljednjoj etapi individualnog hronometra, koja je inače samo formalnost, muški odradio posao i bio najbrži u vremenu 44:02, 14 stotinki ispred Danca Kort Nilsena i 52 od Holanđanina Arensmana. Na kraju iza Rogliča našao se Španac Mas sa 4:42 minuta zaostatka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Back to top button