FUDBAL

Srbija ima Mundijal u rukama, ali važan je svaki gol

Poslije tačno polovine kvalifikacija za Mundijal, Srbija je zasjela na prvo mjesto grupe A, ispred reprezentacije Portugalije.

Tamo ju je postavio gol Nikole Milenkovića u šestom minutu nadoknade utakmice protiv Luksemburga (4:1):

Razlog je taj jer se ovaj ciklus igra pod okriljem FIFA, a tu važi pravilo da selekcije na tabeli razdvaja gol-razlika, umjesto međusobnog skora.

Na Svjetsko prvenstvo direktno ide prvoplasirani u grupi, a drugoplasirani ide u baraž, te je jasno da Srbija ima sve u svojim rukama.

Trenutno je selekcija Dragana Stojkovića Piksija na 11:6 kada je gol-razlika u pitanju, a Portugalija ima 8:4.

Ukoliko ta prednost ostane do poslednjeg kola na strani “orlova”, u Lisabonu će im biti dovoljan i bod da ostvare direktan plasman u Katar.

Srbija do kraja gostuje Irskoj u utorak, Luksemburgu 9. oktobra, a dočekuje Azerbejdžan 12. oktobra, prije nego što bude išla na noge Portugalcima 14. novembra.

Naši rivali najprije idu u Azerbejdžan i to bez Kristijana Ronalda, koji je suspendovan skidanjem dresa protiv Iraca prije četiri dana, zatim dočekuju Luksemburg i putuju u Irsku pre meča sa Srbijom na stadionu “Žose Alvelade”.

Dakle, Srbija treba da održi ovaj kurs i nastavi da bilježi pobjede, po mogućstvu što ubedljivije, jer ni Portugalci nisu najubjedljiviji do sada.

U tom slučaju, sve će biti u njenim rukama i remijem protiv Ronalda i drugova bi otišla na Mundijal.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button