RUKOMET

UO RS RS: Napravljen veliki korak naprijed u prethodnih godinu

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske podnio je izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen na sjednici Upravnog odbora koja je danas održana u Gradišci.

– Mnogo je urađeno za period u posljednjih godinu dana i za to su zaslužni svi članovi Upravnog odbora. Ovom prilikom posebno bi pohvalio Omladinsku komisiju na čelu sa Obrenkom Miljkovićem koji su takmičenje podigli na mnogo veći nivo – rekao je Marinko Umičević.
Na sjednici su usvojeni prijedlozi izmjena Statuta kao i Poslovnika o radu Skupštine, te UO RS RS. Na prijedlog Marinka Umičevića u Upravni odbor kooptirani su Vjekoslav Petričević iz Doboja, inače ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske i Željko Aleksić iz Banjaluke.
Treba istaći da su usvojene liste delegata i sudija za Premijer ligu BiH, a to su: Boris Šatordžija, Damir Sobo, Boško Čađo, Elvis Marčetić, Zoran Anušić, Mladen Dragičević, Srđan Jović, Aleksandar Vrhovac, Miroslav Rakar i Predrag Dejanović (delegati). Sudijski parovi su: Petrović – Miljević, Berjan-Ilić, Miljković – Ristanić, Bejtović-Burazor, Danilović-Karan, Mihajlović – Hercegovac, Trnčić-Džebo, Tovilović-Bjelić, Babić-Bogdanić i Ostojić-Simić (one sude šest mjeseci kada će nastaviti Todorović-Praštalo).
Upravni odbor je prihvatio molbu RK Drina iz Zvornika da im se otpiše dug za kaznu u iznosu od 1.000 KM (platili su 1.500). Istovremeno nije usvojena molba ORK Prijedor da im se zamrzne takmičenje u Prvoj ligi, jer to nije predviđeno ni u jednim aktima RSRS, te im je dat rok od tri dana da se izjasne da li će igrati u Prvoj ligi ili ne.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: imac reparatie
Back to top button