GRAND SLAMTENIS

Zverev: Neka pravila moraju da se mijenjaju

Aleksander Zverev je do osmine finala u Njujorku došao predajom Džeka Soka.

Amerikanac se povrijedio početkom drugog seta i na krajku nije izdržao, pa je u četvrtom setu riješio da prekine mučenje.

Zverev je rekao da mu je žao što je moralo tako da se završi, a priznao je i da je imao sreće, jer da je Sok nastavio kao u prvom setu, ko zna šta bi bilo.

– Da je ostao zdrav i igrao kao u početnom setu, ja bih se već sada vjerovatno poslije samo sat i po igre pakovao i razmišljao gdje ću na odmor – priznao je Nemac.

Još jednom je upitan za incidente Stefanosa Cicipasa i njegove duge pauze u toaletu.

Saša je rekao da on nije prvi koji je ukazao na to.

– Nisam bio prvi koji je an to ukazao, možda sam samo prvo zvučnije ime. Ne želim da zvučim arogantno, ali jedan od igrača iz vrha. Krajinović je to pomenuo u Hamburgu, neki drugi i prije njega. Dešava se previše često. Ne radi se o tome koliko on ide u toalet, pa i ja sam izašao danas. Vratio sam se za minut i po. Toliko vam normalno treba za odlazak u toalet. Zato služi ta pauza. Ta pravila su pravljena 80-tih godina i morala bi neka prilagođavanja da se naprave, ne samo što se tiče toga, već i u mnogim drugim slučajevima. Ne želim o Cicipasu više da pričam loše, jer su i o meni dugo pričali na taj način. Ne sviđa mi se taj osećaj i ne želim da neko drugi isto oseća, nije lepo. Nije na meni da odlučim, ali neka pravila moraju da se manjaju generalno u ATP. Možda je to samo jedno od njih – poručio je Zverev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button