FUDBAL

Bivši francuski fudbaler Adams izgubio bitku za život

Nekadašnji francuski fudbalski reprezentativac Žan-Pjer Adams (73) preminuo je danas u bolnici u Nimu poslije 39 godina provedenih u komi.

Čovjek koji se proslavio igranjem u dresu Nice, Pari Sen Žermena i reprezentacije Francuske u komi je bio 39 godina, nakon što je doživio povredu koljena, a bilo je potrebno da zbog toga ode na rutinsku operaciju koja se zakomplikovala.

Greškom anesteziologa upao je u komu iz koje se više nije probudio.

Kako je vrijeme odmicalo, šanse za oporavak su bile sve manje, a svojevremeno je njegova supruga odbila eutanaziju poručivši da je spremna da čeka koliko god je potrebno da se Adams probudi.

Kobna greška je bila loša inhalacija, cijev je blokirala put kiseoniku, ljekar je pogriješio što je izazvalo srčani zastoj i došlo je do teških oštećenja na mozgu, te pada u komu.

Mediji su pisali kako bolnica nikada nije uputila izvinjenje porodici nekadašnjeg francuskog reprezentativca, a opravdanje je bilo kako imaju mali broj anesteziologa i da je tog dana jedan doktor bio zadužen za osam pacijenata.

Porodica je na kraju tužila ljekara koji je napravio grešku i proglašen je krivim, kazna je bila jednomesečna suspenzija, a kasnije je preinačena u novčanu kaznu.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: Modular booth design
Back to top button