TENIS

Prije dvije godine osvojio fjučers u Prijedoru, sada je u četvrtfinalu US opena

Ovogodišnji US open donio je jedan neočekivan rezultat, a tvorac najvećeg iznenađenja je holandski teniser Botik van de Zandšulp.

Trenutno 117. igrač planete plasirao se u četvrtfinale grend slema u Njujorku. Nakon što je izbacio Kaspera Ruda, 11. na ATP listi, sada je uspio da izbaci još jednog favorita – Argentinca Dijega Švarcmana rezultatom 3-2 (6:3, 6:4, 5:7, 5:7, 6:1).

Do dolaska na US open anonimni Holanđanin je imao samo dvije pobjede na grend slemovima, a pasionirani ljubitelji tenisa sa ovih prostora sjećaju ga se sa fjučersa u Prijedoru koji je osvojio 2019. godine. Ta godina ispostaviće se bila je i prekretnica u njegovoj karijeri, jer je ubzo poslije trijumfa na memorijalu „Dr Mladen Stojanović“ prešao na čelendžere, a dpbrim rezultatima stigao i do ATP nivoa. Nepune dvije i po gpdine nakon trijumfa u gradu na Sani, za koji je tada rekao da mu je jedan od najvećih uspjeha u karijeri, evo ga među osam najboljih u Njujorku.

U borbi za polufinale opet će biti autsajder jer ide na Rusa Danila Medvedeva, ali je već do sada pokazao da mu prija uloga nekoga ko gotovo da nema šanse na papiru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button