BIHFUDBAL

Skandal – menadžer igraču obezbijedio mjesto u selekciji BiH!

Tema o kojoj se u bh. fudbalskoj javnosti iza kulisa konstantno govori je uticaj menadžera na sastave igrača i pozive raznih selektora reprezentacije BiH u nacionalni dres.

Pojedini igrači reprezentacije pozivani su na reprezentativna okupljanja i pored toga što u svojim klubovima uopšte nemaju nastupe.

N1 televizija došla je u posjed prepiske u kojoj se jedan poznati fudbalski menadžer hvali kako je završio posao za svog klijenta, koji će, prema onome što stoji u prepisci, dobiti priliku igrati u utakmici BiH – Kostarika, meču koji je odigran 27. marta ove godine.

Fudbalski agent unaprijed je znao kada i kako će njegov klijent zaigrati u državnom dresu, a za to je, kaže, i platio nekome u N/FSBiH, prenosi novinar N1 Sarajevo Haris Mrkonja.

– Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27.3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao – stoji u dijelu prepiske.

Sve što je menadžer napisao na kraju se i obistinilo. Njegov klijent zaista jeste zaigrao u prijateljskom susretu protiv Kostarike, što predstavlja čvrst dokaz da je barem jedan igrač u reprezentaciji “kupio” svoje mesto u nacionalnoj selekciji.

Pregledajući dalje dopisivanje, jasno se može uočiti kako je fudbalski agent prije vremena takođe upoznat i sa pozivima drugih reprezentativaca, koji nisu njegovi klijenti, što ukazuje na uvezanost sa ljudima koji vladaju bh. fudbalom.

Na okupljanju reprezentacije danas je održana i posljednja pres konferencija uoči kvalifikacione utakmice sa reprezentacijom Kazahstana. Ivajlo Petev osvrnuo se kratko na optužbe Asmira Begovića, sada već sigurno bivšeg reprezentativnog golmana, koji je selektora, predsjednika saveza Vicu Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima.

Na pitanje kako komentariše optužbe Asmira Begovića, Petev je kratko odgovorio: “Nikako.”

Novi skandal na pomolu je u bh. fudbalu, a ukoliko se pokaže da ovo nije jedini slučaj u kojem je mjesto u reprezentaciji faktički kupljeno biće to udarac od kojeg se vjera u Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine teško može vratiti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button