GRAND SLAMTENIS

Bruksbi: Nemam za čim da žalim

Amerikanac Dženson Bruksbi dugo će pamtiti ovogodišnji US Open.

U osmini finala je prvi put igrao na “Artur Eš” stadionu i to protiv najboljeg na svijetu, Novaka Đokovića.

Blistavo je počeo meč, dobio set sa 6:1 posle samo 29 minuta igre, ali onda je stao i Đoković je lako stigao do pobjede.

– Mislim da sam snažno počeo meč, vjerovao sam od početka, kao i na svakom drugom meču. Izašao sam jako, sa pravom strategijom. Teško je bilo kada je sve to počelo da blijedi u drugom setu, u ostatku meča. Svaka čast Novaku što je podigao nivo igre – kaže Bruksbi.

On je dodao da je uživao u sjajnoj atmosferi na stadionu, a priznao je i da je imao izvjesnih problema fizičke prirode.

– Da, osjećao sam nešto što je stiglo još u drugom meču turnira, potom u trećem. Čak i sa danom odmora, pa i danas, mučio me je taj lijevi kuk kako je meč odmicao. Nije izgovor, ali osjećao sam nelagodnost u nozi. Mučio sam se sa kretanjem, ali to je dio sporta. Uradio sam sve da se osjećam bolje. Nemam za čim da žalim. Da nije bilo toga, vjerujem da bih imao nivo igre bliži onom iz prvog seta i u ostatku meča – dodao je Dženson.

Kaže i da je mnogo naučio iz ovog meča na fizičkom planu igre.

– Imali smo jedan vrlo dug gem, mislim da je bilo na 1:3. Taj gem nije napravio razliku previše u smislu fizičkog. Kad uđete u meč na tri dobijena seta protiv bilo koga, a posebno njega, odmah znate da će to biti fizički, da će biti trčanja. To sam planirao, to je ono što sam htio da uradim. Očekivao sam sve ovo, ali sam se opet dobro osjećao u svojoj koži.

Bruksbi je takođe poručio da vjeruje da može da se nosi sa najboljima na svijetu.

– To dolazi poslije više treninga, ali i situacija sa mečevima sa tim momcima, cijeli proces je bitan. Vjerujem sto odsto da mogu da pobijedim bilo koga. To se pokazalo nivoom igre u ovom meču, mada je fizički bilo teško – zaključio je 20-godišnji Amerikanac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button